2007-11-08 13:49:48

Uusi täytekynä saapui: Waterman Philéas (sini-musta)

Tuossa tunti pari sitten postiluukusta tuli mulle vihdoin se tilaamani täytekynä, eli Waterman Philéas, jossa on Fine-kärki ja jonka kuorien väritys on sellainen sini-musta marmoriefekti. Samalla mukana tuli Lamyn kuvasto vuodelle 2006 ja Rotringin kuvasto vuodelle 2007.

Tämä kynä siis on muuten samanlainen kuin se mun suosikkitäytekynäni, mutta sen kuoret ovat eri väriset. Siispä koitan siitä kertoessani keskittyä vain siihen, miten tämä uusi kynä eroaa tuosta aiemmasta kynästäni: Kumma kyllä, tän kynän mukana ei tullut konvertteria, vaikka edellisessa kynässä sellainenkin tuli mukana. Onneksi mulla oli ennestään yksi Watermanin tekemä konvertteri vapaana, joten laitoin sen siihen kynään. Yks ikävä juttu tässä uudessa kynässä kyllä on: Se ei ole läheskään niin sileästi kirjoittava kuin se aiempi kynä. Tosin tässä hintaluokassa voi olla sen verran vaikeaa pitää huolta tasalaatuisuudesta, joten tuo voi olla ”normaalia”. Taidan lähettää tämän uuden kynän jollekin täytekynäkorjaajalle hiottavaksi jossain välissä. Tämä on kyllä selvästi tyylikkäin kaikista mun tähänastisista täytekynistä.

Haluaisin, että tämä kynä on tästedes mun allekirjoituskynä, koska: 1) siinä on riittävän kapea kärki, 2) sen kuorien väritys mätsää sinisen tai sinimustan musteen kanssa (eli tällä kertaa sinimustan musteen kanssa) ja 3) sen ajaton tyylikkyys sopii hyvin arvokkaimpiinkin allekirjoitustilanteisiin. Mutta kuten sanoin, sen kärki pitäisi ensin hioa sileäksi. Juuri nyt siinä on musteena sininen ”bulletproof” muste nimeltä Noodler's Ink Legal Blue. Myöhemmin aattelin ostaa siihen jotain sinimustaa Noodler's Inkin bulletproof-mustetta. Vaihtoehtoja on ainakin kaksi: missing-pen.de-kaupan yksinoikeudella myymä Prussian Blue ja Pendemonium-kaupan yksinoikeudella myymä Legal Lapis. Mulla on ennestään kaksi tavallista sinimustaa mustetta. Toinen on Parker Quink Blue-black ja toinen on Montblanc Blue-black. Ensinmainitun värisävy on niin kaunis että siitä on vaikea panna paremmaksi. Varmaan jatkossakin käytän sitä aina sellaisissa tilanteissa, joissa haluan kirjoittaa sinimustalla musteella enkä tarvitse bulletproof-ominaisuuksia. Toiseksimainitun värisävy on aika ankea ja tylsä, sellainen lähinnä harmaa, joka hieman sinertää.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Täytekynät, Täytekynämusteet