2007-11-25 21:03:03

Tautisen paljon ruokaa ja niiden puolivalmisteita

Tänään oon tehnyt paaaljon, paaaljon ruokaa pakastimeen. Ensin aamuseitsemältä laitoin veteen likoamaan kikherneet, koska niiden täytyi liota 8 tuntia. Sitten tein vuoallisen makaroonilaatikkoa, josta suuren osan laitoin pakastimeen ja loput söin. Iltaneljän jälkeen 8 tuntia tuli täyteen ja keitin kikherneet. Suuren osan laitoin pakastimeen ja vähän laitoin myös tekemääni salaattiin. Salaatista suuren osan laitoin pakastimeen ja loput syön. Pakastimessa sellaisenaan olevat kikherneet ovat ”puolivalmisteita”; niitä on kätevä lisätä, kun seuraavan kerran teen keittoa tai salaattia.

En ole tainnut kertoa, mistä mulle on tullut hinku tunkea kikherneitä joka ruokaan, mihin se sopii. Mähän elän osteoporoosin rajalla, joten kalsiumin saantiin pitäis satsata. Kikherne on erittäin merkittävä kalsiumin lähde vegaaneille, vaikka muitakin toki on. Kikherneet sopivat ainakin keittoon ja salattiin. Lisäksi kikhernejauhoa eli gram-jauhoa on kiva lisätä makaroonilaatikon ”muna””maitoon”. Joskus olen ostanut jostain ”etno-alepasta” myös hummus-tahinia, joka on sellaista tahnaa, jossa on mm. kikheneitä. Sitä voi laittaa ainakin leivän päälle.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Ruoka