2007-11-30 00:31:55

Japanin kieltä ja katumuotia, vähän lisää astioita ja työnhaun vastauksia.

Eilen mulle saapui Snail-Mailissa takas se yks Parker Jotter-täytekynä, joka oli ollut korjautettavana. Illalla menin taas japanin kielen tunnille. Sen jälkeen kävin kaupunginkirjastolla noutamassa lainaan varaamani kirjan. Se oli Shoichi Aokin kirja nimeltä Fruits. Mulla on jo ennestään lainassa sen kirjan jatko-osa nimeltä Fresh Fruits.

Sitten menin Sokos-tavarataloon. Ostinpa vielä toisen Iittalan Ego -malliston 2 dl kahvikupin aluslautasineen, sekä Arabian KoKo -malliston XS-kokoise lautasen vaaleansinisenä. Noi kumpikin mallisto on tän kuun loppuun 20% alennuksessa S-etukortin omistajille. Lisäksi ostin ekan kerran Robert's Coffeen Suklaakahvia. Kävin vielä Mestarin Herkun puolella ostamassa tummaa soijarouhetta ja menin kotiini.

Mulle tuli meilissä Post^H^H^H^HItellalta vastauksia työhakemuksiini. Mulla oli sisällä jo kauan sitten jättämäni kaksi hakemusta ja kolmannen olin jättänyt pari päivää sitten. Niistä kahdesta ekasta toiseen tuli hylkäyspäätös ja kolmanteen hakemukseen tuli myös hylkäyspäätös. Mutta vielä odottelen siis vastausta yhteen hakemukseen. Se olis vähän ennen joulua tapahtuvaa postinlajittelua.

Eilen olin ottanut kaupunginkirjastolta mukaani uusimman Jylkkärin. Tänä aamuna muistin lukea sen ja heti toka sivulla kerrotiin, että toimittajaksi oli valittu Iiro-Pekka Airola. Sitä mä kyllä ihmettelen, miksei ne voineet ilmoittaa valitsematta jääneille, kuten mulle, tavalla tai toisella, esim. meilitse.

Tänään tein aika ison satsin Keittoa™ ja laitoin ne kaikki pakastimeen.

Laitoin Itellalle äsken neljännen työhakemukseni. Se olis postinlajitteluduunia, jota tehdään ensi vuoden puolella.

* * *

Noi em. kirjat eli ”Fruits” ja ”Fresh Fruits” ovat sellaisia valokuvakirjoja, joissa on valokuvia japanilaisista teineistä, jotka pukeutuvat itse kehittämällään tyylillä. Tosin on sinne muutama Lolita-tyylinenkin tapaus eksynyt mutta onneksi ei yhtään gyaru-tyylisiä. On siinä kirjassa kyllä tosi tyylikkäitä kuvia tyylikkäistä ihmisistä. Ja siinä kirjassa olevat tytöt ovat tosi söpöjä.

Gyaru-tyylinen pukeutuminen ja meikkaus on mun mielestä aika ällöä ainakin liian pitkälle vietynä. Varsinkin sellaiset gyarut, joilla on kaikkein tummin keinorusketus, ovat ihan kamalia. Lolita-tyylinen pukeutuminen on mun mielestä ihan nättiä, mutta se aika helposti toistaa itseään. Lolitat ovat siis usein toistensa kopioita. Mutta noissa em. kirjoissa esitetty omaa tyyliä kehittävä japanilainen katumuoti on kyllä tosi hienoa. En kyllä tiedä, olisko mulla pokkaa samaan tapaan kehittää esim. kirppisvaatteista yms. jotain omaperäisiä asukokonaisuuksia. En mä varmaan edes osais.

BTW Gyaru-tyyli näyttää rantautuneen jo Suomeenkin! Auuuuh! Katsokaa vaikka!: http://irc-galleria.net/archive.php?nick=carryberry&album_id=all

* * *

Noi Iittalan Ego-malliston kupit ovat kiinnostaneet mua jo aika pitkään lähinnä siksi, koska niitä voi ihan huoletta pinota vaikka kuinka korkeaksi pinoksi kaappiinsa vailla pelkoa, että siitä pinosta tulee yhtään kiikkerä. Sen vuoksi ne eivät vie kauheasti tilaa kaapissa. On niissä sekin hyvä puoli, ettei niiden aluslatasissa ole minkäänlaista kuoppaa kuppia varten; Niitä siis pystyy hyvin käyttämään muihin käyttötarkoituksiin sillon kun ne eivät ole kupin aluslautasina. Ovat ne kupit toki ihan tyylikkäitäkin. Siellä SOKOS-tavaratalossa olen hyvällä menestyksellä kokeillut tehdä niistä jopa 6 kupin pinon. Mulla on ennestään Arabian Arctica-mallistosta jotain 1,5 dl ja 2,5 dl kuppeja ja niistä aika tulee kiikkerä pino jo kahdesta kupista. Mulla on nyt siis kaksi 2 dl kuppia siitä Ego-mallistosta ja varmaan pikkuhiljaa ostan niitä vielä lisää. Lisäksi haluan siitä mallistosta ainakin kaksi 4 dl kuppia aluslautasineen.