2007-11-03 07:03:02

Takaperoinen kronologinen järjestys ja pre-tagit

Jotkut halusivat, että tän WWW-päiväkirjan päiväkirjaentryt olisivat kullakin sivulla takaperpisessa kronologisessa järjestyksessä. No, kokeillaan nyt ainakin hetken aikaa sitä. Mutta saanen huomauttaa, että useimmista tietokoneista löytyy näppikseltä sellaiset näppäimet kuin ”End”, ”Page Down” ja ”Page Up”. Eli jos WWW-päiväkirjassa on normaali aikajärjestys, niin voi tehdä näin: Pompataan emsin End-näppäimellä sivun loppuun. Sitten klikkaillaan Page Up -näppäintä sen verran monta kertaa, että tullaan vanhimman lukemattaolevan entryn alkuun. Sen jälkeen voi vaikkapa nuoli alas -näppäimellä skrollata hiljakseen alapäin lukemisensa tahdissa.

Se on kyllä vähän harmi, kun se em. asetus vaikuttaa kaikkiin sivuisihin eikä ainostaan etusivuun. Tällainen asetus on huono niille lukijoille, jotka pitkän lukutauon jälkeen etsivät vanhimman lukematta olevan entryn ja lukeva sitten siitä eteenpäin normaalissa aikajärjestyksessä. Mutta jos halua lukea tätä WWW-päiväkirjaa kronologisessa järjestyksessä, niin se onnnistuu, kun menee ensin jonkin Permalinkin kautta johonkin entryyn ja klikkailee aina linkkiä, joka vie aikajärjestyksessä uudempaan entryyn.

Vähän kyllä tympäisee, kun etusivulla kaikki <pre>-tagien välissä oleva kama ei etusivulla mahdu palstaansa vaan menee mm. RSS-feedien päälle. Täytyy jossakin välissä alkaa puukotella tän WWW-päiväkirjan Stylesheettejä.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Meta