2008-01-13 21:10:19

TEV-paikka ja Helsingin reissu

Tiistaina en kai tehnyt mitään erikoista. Keskiviikkona menin aamuyhdeksäksi Alvar Aalto -museolle. Siellä mulla oli se haastattelu TEV-paikkaa varten. Se oli ihan läpihuutojuttu: Mä pääsin TEV-paikkaan, jossa tittelini on ”TH/museoapulainen”. Siinä hommassa pitää tehdä vaikka mitä, mutta ainakin täytyy lajitella Alvar Aallosta kertovia lehtileikkeitä ja mähän tein jotain samantapaista graduanikin varten. Joskus saatan joutua vähän siivoilemaankin. Työnantajani on Alvar Aalto -säätiö ja -museo. Sen Alvar Aalto -museon lisäksi saatan tehdä töitä myös Alvar Aalto -säätiön tiloissa jossain Taulumäellä. Työt alkavat ensi maanantaina, siis huomenna.

Menin työkkäriin papereineni ja siellä sitten vahvistettiin, että olen tuolla TEV-paikassa ensi alkuun 2 kk. Jos menee hyvin, niin olen siellä vielä 4 kk päälle. Mutta heti jos jostain löytyy oikea työpaikka, niin ton TEV-jakson saan poikki koska vaan.

Kävin varmuuden vuoksi Kelassa selvittämässä, miten toi TEV-paikka vaikuttaa mun muihin tukiin. Tulos oli ±0. Kävin nukkumassa kotona muutaman tunnin torkut. Sitten menin tän vuoden ekalle japanin kielen tunnilleni, joka oli taas kklo 17:30–19:00. Sieltä siirryin Kulttuuriklubi Siperiaan, jossa oli alkanut jo iltakuudelta eka Piraattikino. Siellä oli jo meneillään leffa nimeltä Good Copy Bad Copy. Sen jälkeen näytettiin leffa ”Steal This Film” ja sen kakkososa. Lisäksi tuli syötyä paljon sipseja ja juotua kupillinen vihreää teetä.

Kotimatkalla kävin Seppälän Filmtownissa. Otin sieltä vuokralle anime-DVD:n nimeltä Kikin lähettipalvelu. Samalla siirryin VIP-asiakkaaksi. Ostin myös jotain limsoja ja karkkia.

Torstaina katsoin sen em. anime-DVD:n. Se oli ihan kiva, mutta on se Hayao Miyazaki tehnyt parempiakin animeita. Sitten singahdin kauhealla kiireellä palauttamaan sitä DVD:tä Filmtowniin. Sieltä menin Prismaan ruokaostoksille. Ostin itselleni myös uuden Maglite Solitaire -taskulampun, koska mun entinen meni pilalle, kun paristo vuoti nesteitä sen sisälle. Siellä Prismassa oli myös Riku Meskanen. Kotiin päästyäni asensin siihen taskulamppuuni karbiinihakasen ja laitoin sen lampun avainnippuuni.

Perjantaina menin fillarilla keskustaan. Ensin kävin Yliopistopainossa teettämässä muutaman tulostuksen ja jonkin verran valokopioita. Nyt mulla on niitä mun WWW-käyntikortin japsiversioita aikamoinen läjä. Sitten menin kaupunginkirjastoon, jossa mm. otin varaamani kirjan lainaan. Lopuksi menin Ekoloon ja täytätin siellä muutaman pesuainepullon. Kotiinpäästyäni valmistauduin lauantaista Helsinginreissua varten mm. Pesin siinä samalla pari koneellista pyykkiä.

Lauantaina nousin ylös tosi aikaseen ja fillaroin mun 30-litrainen reppu selässäni juna-asemalle. Näin lyhyellä reissulla ei kannattanut käyttää mitään isoa kassireppuakaan. Nousin junaan, joka lähti klo 06:30. Saavuin Helsinkiin klo 09:25. Kiertelin vähän kaupoissa. Stockan Akateemisesta ostin mm. viivoitettuja ja viivoittamattomia A7-kokoisia pahvikortteja, Montblanc-täytekynämustetta sinisenä ja pari lyijykynää. Temperasta ostin mm. pullollisen Caran d'Ache Colors of the Earth Storm -täytekynämustetta. Se on arvosteluiden mukaan sellaista lähinnä purppuraa tai violettia, mutta voi joskus näyttää lähes mustalta.

Sitten talsin Kahvila Soihtuun. Olin etuajassa paikalla. Siellä oli klo 12:00 alkaen reilun neljän tunin mittainen Linux-tuen tapaaminen meille keikkalaisille.

Sitten talsin SOKOS-tavaratalon ruokosastolle. Sieltä ostin Chef Wotkinsin kumpaakin vegaaneille kelpaavaa soijaleikettä. Pikakassalle mennessä huomasin, että siinä vieressä oli poikkeuksellisen hyvä valikoima Ritter Sportin suklaalevyjä. Minähän heti kärppänä hain sieltä sen minttusuklaalevyn ja hieman etsittyäni huomasin, että myös marsipaanisuklaalevy on vegaaninen, joten ostin senkin.

Ostin junalipun juna-asemalta. Junani lähti klo 18:30 ja oli Tampereella klo 19:56. Jatko-yhteys yhteys Jyväskylään lähti 20:05 ja olin Jyväskylässä klo 21:36. Hain fillarini ja ajelin kotiin. Lunta satoi kuin jalkarättejä.

Sunnuntaina pesin kaksi koneellista pyykkiä.