Suomalaisia lävistysliikkeitä


Paikka-
kuntien
luettelo


Liike-
luettelo

http://iki.fi/juhtolv/lavistys/

Vaihda Stylesheettiä tästä (Javascript/DOM):
Oletus: indexbw (mustaa tekstiä valkoisella pohjalla)
indexbwserif (mustaa serif-fonttista tekstiä valkoisella pohjalla)
index (vihreää tekstiä mustalla pohjalla)
latex (Mustaa LATEX-fonttista tekstiä valkoisella pohjalla)


Viimeksi muutettu 5.7.2012. Lisäys- ja korjausehdotukset lievästi sanottuna enemmän kuin tervetulleita.


Sisällysluettelo


Prologi

i hurt myself today
to see if i still feel
i focus on the pain
the only thing that's real
the needle tears a hole

Nine Inch Nails


Kiistöt ja muuta löpinää

Tiivistelmä

Tarkempi selostus

Sivun tiedot ovat peräisin liikkeitten asiakkailta ja liikkeissä muuten vaan käyneiltä ihmisiltä, liikkeitten kotisivuilta sekä liikkeitten omistajilta ja lävistäjiltä. Sivuja päivitetään sitä mukaa, kun joku lähettää minulle esim. sähköpostitse tietoa näistä liikkeistä ja kun itselläni on aikaa ja intoa päivitykseen. Joskus harvoin soittelen liikkeisiin kysyäkseni lisätietoja, mutta se on sen verran kallista puuhaa, etten sitä paljoa harrasta. Lisää puhelinlaskua syntyy usein siitäkin, että usein pitää ottaa se liikkeen puhelinnumero ensin selville numerotiedustelusta.

Jos tiedät jonkin liikkeen nimen ja paikkakunnan, niin numeron voit kysyä numerotiedustelusta soittamalla, jos et sitä vielä tiedä. Numeron saatuasi voit kysyä lisätietoa soittamalla itse liikkeeseen. Tämän sivun loppupuolella on kerrottu, mitä kaikkea kannattaa kysyä. Saatuasi tiedot voit lähettää ne sitten minullekin mieluummin sähköpostina. Toiseksi suositeltavin tapa on tekstiviesti, koska voin kätevästi siirtää tekstiviestin tietokoneelleni. Jos sekään ei käy, niin sitten voit soittaa minulle. Ei, en tykkää, jos minulle soitetaan ennen keskipäivää, koska tod.näk. en ole vielä silloin hereillä.

En kuitenkaan ota mitään vastuuta tietojen oikeellisuudesta enkä varsinkaan listattujen lävistäjien ammattitaidosta enkä lävistyskorujen laadusta ja sopivuudesta mihinkään lävistykseen. En siis myöskään vastaa seurauksista, jos joku menee hankkimaan lävistyksensä ja/tai lävistyskorunsa jostain näistä liikkeistä. Ja jos laiminlyöt juuri asennetun lävistyksesi jälkihoidon, se on sinun oma vikasi enkä ota mitään vastuuta seurauksista.

Eräs hyvä tapa varmistua lävistyskorun laadusta sekä sopivuudesta (varsinkin ko. lävistyksen ensimmäistä korua asentaessa) on tämä: Osta sekä lävistyskoru että sen asennuspalvelut samasta liikkeestä, jotta se lävistäjä voi valita mallistostaan tarkalleen sopivankokoisen ja -mallisen korun ko. lävistykseen. Yleensä lävistäjät ovat myös aika tarkkoja myymiensä korujen laadusta, mutta firmoilta, jotka myyvät mutta eivät asenna lävistyskoruja, saattaa saada nikkelipitoista ja muutenkin uskomattoman surkealaatuista lävistyskoruja. Ja vielä suuremmalla todennäköisyydellä surkealaatuisia lävistyskoruja löytyy liikkeistä, joille lävistyskorujen myynti on vain pieni osa laajempaa myyntibisnestä. Eli mitä suurempi osa firman tuotteista on muuta kuin lävistykseen liittyvää kamaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ko. firman lävistyskorut ovat aivan kuraa.

Kannattaa kysellä vaikka kavereiltaan, että miten hyvä joku tietty lävistäjä on ollut tai miten hyviä koruja missäkin myydään jne. Myöskin erilaisilta lävistysaiheisilta foorumeilta voi kysellä mielipiteitä ja kokemuksia lävistysliikkeistä, niitten työntekijöistä ja niissä myydyistä koruista. bodymodifications.net lienee siihen tarkoitukseen hyvä foorumi, koska se ei ole minkään yksittäisen lävistysliikkeen tai -ketjun omistuksessa ja koska siellä on paljon suomalaisia. Tosin siellä pitäisi kirjoittaa englanniksi. Kieltämättä myös Foorumisymbioosi vaikuttaa aika lupaavalta foorumilta. Siellä voi kirjoittaa huoletta suomeksi.

En myöskään vastaa virheellisten tietojen aiheuttamista seurauksista, joten kannattaa ennen liikkeessä asiointia varmuuden vuoksi vaikka soittaa ko. liikkeeseen, jotta voi olla varma mm. siitä, että se liike on vielä edes olemassa. Aika monilla lävistysfirmoilla on nykyään www-sivunsa, joita myös kannattaa hyödyntää tehokkaasti. Ja sähköpostillakin voi haluamaltaan lävistysliikkeeltä usein kysellä lisätietoja. Lävistysliikkeitten ketjujen kotisivuilta pitäisi löytyä ajantasaisimmat luettelot heidän jäsenliikkeistään.

Tämä on siis luettelo suomalaisista lävistysfirmoista. Se ei siis tarkoita, että tähän otettaisiin mukaan tietoja suomalaisista tatuoitsijoista, koska jo pelkästään lävistysfirmoista kertovan listauksen ylläpidossa on jo ihan tarpeeksi hommaa. Ainakin Finnish Tattoo Artists Associationin kotisivuilta löytyy luettelo heidän jäsenliikkeistään. Siltä listalta tuskin löytyy mitään tumpeloita tatuoitsijoita.

Jos siis lähetät minulle tietoa jostain firmasta, jossa tehdään vain tatuointeja, muttei lävistyksiä, niin en todellakaan laita sen tietoja tänne ja mielentilasta riippuen joko flametan tai ignoroin sinut. Jos taas lähetät minulle tietoa firmasta, jossa tehdään sekä tatuointeja että lävistyksiä, niin kerään tänne tiedot vain ko. firman lävistykseen liityvistä palveluista ja tuotteista.

Ja muistinko muuten kertoa, että tämä on luettelo suomalaisista lävistysfirmoista? Se siis ei todellakaan tarkoita, että tähän otettaisiin mukaan tietoja epä-suomalaisista lävistysfirmoista. Pelkästään suomalaisten lävistysfirmojen listaamisessa on jo ihan tarpeeksi hommaa. Suomalaisuuden kriteerinä on lävistysfirman liiketilojen sijaintipaikka, EIKÄ sen firman omistajan, omistajien, lävistäjän tai lävistäjien kansallisuus, äidinkieli, syntyperä tms. Siispä tähän listaan otetaan mukaan tietoja sellaisista lävistysfirmoista, jotka sijaitsevat Suomen rajojen sisäpuolella. Myöskin ulkomaisen lävistysfirman Suomessa sijaitseva haarakonttori, tytäryhtiö tms. kelpaa, mutta se ulkomailla sijaitseva emoyhtiö tms. ei.

Jos siis lähetät minulle tietoa jostain firmasta, jonka liiketilat eivät sijaitse Suomessa, niin en todellakaan laita sen tietoja tänne ja mielentilasta riippuen joko flametan tai ignoroin sinut.

Tälle sivustolle ei missään tapauksessa kelpuuteta sellaisia lävistäjiä, jotka tekevät lävistyksiä lävistyspistoolilla. Lävistyspistooli ei oikeasti kelpaa edes korvan alalehden lävistykseen ja muissa paikoissa sen käyttäminen on vielä entistäkin vaarallisempaa.

Enkä todellakaan tykkää, jos lähetät minulle MS Word-liitetiedostona sellaista asiaa minkä voisi ilmaista pelkkänä tekstinäkin (engl. "Plain Text"). Inhoan turhia Mä$ä Wörd-liitetiedostoja niin suuresti, että tein siitä aiheesta oman WWW-sivunsa. HTML-meilien oksentamista meiliboksiini en arvosta yhtään sen enempää ja siitä aiheesta löytyy perusteluita ainakin näiltä WWW-sivuilta:

MS Outlook Expressistä voi kytkeä HTML-postauksen yms. peeloilun pois näitten ohjeitten avulla:


Keskustelufoorumit

Ennen (ensimmäisten) lävistysten hankkimista kannattaa kysellä lävistysaiheisilla foorumeilla eri ihmisten kokemuksista eri lävistysfirmoista ja niissä työskentelevistä lävistäjistä.


Muuta

Tämä saattaa hyvinkin olla ensimmäinen suomenkielinen ja suomalainen lävistysaiheinen WWW-sivu. Myöhemmin sellaisia sivuja on ilmaantunut jonkin verran lisää, mutta suuressa maailmassa niitä on enemmänkin. Olen kerännyt linkkejä niihin. Erityisesti suosittelen tätä paikkaa, joka käsittelee muitakin vartalonmuokkauksia kuin lävistyksiä:

Body Modification Ezine
http://www.bmezine.com/

Suosittelen myös Stupid Questions -sivua (joka on osa Christiaan's Piercing Pagea ( http://www.xiaan.com/bodyart/ )), koska siellä on myös minun kontribuutioita mukana. :-)

IRC:issä, tarkemmin sanottuna IRCNet:issä on myös kanava nimeltä #piercing . Toinen tärkeä paikka suomalaisille lävistysfaneille on bodymodifications.net, jolla on myös keskustelufooruminsa sekä IRC-kanava nimeltä #bodymodifications.net. Kuten nimestäkin voi arvata, siellä käsitellään myös muita vartalomuokkauksia kuin lävistyksiä. Olen itsekin tuon WWW-paikan jäsen; Nimimerkkinäni siellä on juhtolv.


English Section

This is listing of piercing studios located in Finland. This is only in Finnish. Sorry. I hope you enjoy my piercing-links. I especially recommend Body Modification Ezine . It simply rules. I also recommend Stupid Questions-page (at Christiaan's Piercing Page ), because it has my contributions, too. :-)Lävistysliikkeitten ketjut

Black & Yellow Tattoostudio

Liikkeet näillä paikkakunnilla:

Kotisivu: http://www.blackandyellow.fi/. Turussa ei tosin toistaiseksi ole tämän ketjun toimesta muuta kuin tatuointia. Sen sijaan samoissa tiloissa toimiva Bald Fellows hoitaa siellä lävistykset.

Europehouse

Tämä ketju myy pääasiassa vaikka sun mitä lävistykseen liitymätöntä tavaraa, mutta valikoimista löytyy myös lävistyskoruja (kirurgiteräksestä ja hopeasta). Kotisivu: http://www.europehouse.fi/. Myy postimyynnillä, mutta liikkeet löytyy ainakin näiltä paikkakunnilta:

Pääpaikkana Tampereen Kuninkaankadun liike: Kuninkaankatu 22, 33210 Tampere. E-Mail: fashion (at) europehouse (dot) fi .

His Master's Tattoo

Kotisivu: http://www.hismasterstattoo.com/ Tähän ketjuun kuuluvia lävistysliikkeitä löytyy ainakin näiltä paikkakunnilta:

Jos jostain noista liikkeistä ei löydy lisätietoa tältä sivulta, niin katso tuon ketjun kotisivulta

House of Pain

Liikkeet jo Helsingissä ja Oulussa. Kotisivu: http://www.houseofpaintattoo.fi/

Igor's

Igor's on Suomen ensimmäisiä tatuointi ja -lävistysketjuja. Liikkeet löytyvät Hämeenlinnasta, Tampereelta, Kotkasta, Elimäeltä ja Oulusta. Sähköposti: a-r-i (at) igor (dot) fi . puh. no. 0400-318518. WWW-sivut osoitteessa: http://www.igor.fi/

Needlepoint Tattoo

Liikkeet Raumalla ja Vaasassa. Kotisivu: http://needlepointtattoo.com/

Tuccabaja

Kotisivu: http://www.tuccabaja.com/ Lävistäjät: Ari "ARSKA" Pylvänäinen, Suvi "Littis" Seurujärvi ja Jari Partanen. Tämä on oikeasti kampaamoketju, mutta lävistyspalveluita löytyy näistä toimipisteista:


Lisätietoja kaivataan

Jos tiedät lisää lävistysfirmoja tai saat lisätietoa listalla jo olevista firmoista, niin lähetä tietosi minulle mieluummin sähköpostitse. Haluaisin kustakin liikkeestä seuraavat tiedot:

Itseasiassa, jos olet tekemässä jollekin lävistysfirmalle WWW-sivuja, sinun kannattaa laittaa sille sivulle juuri tuossa luettelemani tiedot.

Sähköpostisoitteeni löytyy yhteystietosivultani, mutta voit käyttää myös tätä spamgourmet-osoitetta, joka tuhoutuu itsestään 20 meilin jälkeen ja tarvittaessa tuhotaan heti, jos alan saada siihen spammia:

perforatork (dot) 20 (dot) juhtolv (at) spamgourmet (dot) com

Tietoja voi lähettää myös puhelimitse (mieluummin tekstiviestinä) numeroon:

040 - 73 72 180


Tekijänoikeudet

Copyright © Juhapekka "naula" Tolvanen http://iki.fi/juhtolv

Tämä WWW-sivustoni nimeltä ”Suomalaisia lävistysliikkeitä” muodostaa teoksen, jota saa levittää, kopioida, myydä ja muokata The Design Science License:n (DSL) ehtojen mukaisesti.

DSL-lisenssin kopio on saatavana täältä: http://www.dsl.org/copyleft/dsl.txt

Paikallinen kopio DSL-lisenssistä löytyy täältä:

http://iki.fi/juhtolv/licenses/dsl.txt

Olen myös tehnyt DSL-lisenssistä suomennoksen, jonka saa täältä: http://iki.fi/juhtolv/licenses/dsl.fi.txt

WWW-sivun tyylitiedostojen levityksessä noudatetaan niissä itsessään mainittuja ehtoja. Ne tyylitiedostot saa hakea erikseen täältä:

http://iki.fi/juhtolv/css-download/

Sivut voi liittää esimerkiksi osaksi CD-ROM-teosta edellä mainituin ehdoin. Vaikka lisenssi ei sitä vaadikaan, niin arvostaisin, jos ennen näiden dokumenttien julkaisua laajemmassa mittakaavassa (esimerkiksi WWW:ssä tai CD-ROM:lla) minulle ilmoitettaisiin asiasta.

Jos lainaat tai muuten käytät tätä dokumenttia jossain kirjassa, lehdessä tms. julkaisussa, niin silloin lähdeviitteet ja krediitit täytyy olla tehty kunnolla. Lisäksi olisi kivaa saada edes yksi kappale ko. julkaisua tekijän nimi- ja omistuskirjoituksella varustettuna. Jos kyseessä on kirja tai muu vastaava julkaisu, jolla on monta tekijää, niin riittää, kun minulle tulevassa ko. julkaisun kappaleessa on nimi- ja omistuskirjoitukset ko. julkaisun (pää)toimittajalta tai toimittajilta sekä niiltä henkilöiltä, jotka kirjoittivat juuri ne ko. julkaisun kohdat, joissa tätä WWW-sivua lainataan tai muuten käytetään. Jos kyseessä on lehti, niin jutun kirjoittaneen henkilön nimi- ja omistuskirjoitus riittää, eli lehden päätoimittajan nimi- ja omistuskirjoitus ei ole välttämätön.

Mutta mitä sitten teetkin tällä WWW-sivulla, niin olisi kivaa kuulla siitä mieluummin jo etukäteen. Olisi muutenkin kivaa tietää, missä kaikkialla tätä käytetään ja miten.


P.S

Ei, lävistyspistoolilla ei kannata tehdä lävistyksiä edes korvan alalehteen, sanoivat kultasepät mitä tahansa. Ja vielä tyhmempää on tehdä lävistyksiä pyssyllä muihin paikkoihin, sanoivat ne rokkifestareilla liikuskelevat "lävistäjät" mitä tahansa.


Valid XHTML 1.0 Transitional

Tämä WWW-paikka näyttää paljon paremmalta WWW-selaimella, joka tukee www-standardeja, mutta sen sisältämä informaatio on silti saatavilla millä tahansa WWW-selaimella.