2007-10-31 23:24:16

Japanin kieltä ja uusi uljas matikkafontti.

Tänään aamusella tein japanin kielen läksyt. Siitä selvittyäni koitin nukkua tunnin torkut. Ei kyllä nukuttanut yhtään. Tällä kertaa käytin herätykseen mun tietokoneen Audacious-softaa silleen, että siinä oli ladattuna soittolistalla kaikki kirjaston CD-levyiltä rippaamani J-Rock/J-Pop-biisit. sitten laitoin komentoriville peräkanaa kaksi komentoa: Ensin oli sleep-komento, joka odotti säädetyn ajan tekemättä mitään. Sitten oli komento, joka käski Audaciousta sen ulkopuolelta käsin aloittaa soitto.

”Herättyäni” treenasin Hiragana-merkkejä, ensin ne, mitkä piti opetella jo viime tunnille ja sitten ne, jotka piti opetella tämänpäiväiselle tunnille. Sitten otin uudestaan torkut. Hyvin kyllä nukutti. Nukuin vähän pommiin, kun piti herätä: Kun soitto-ohjelma soitti Moi dix Moisin tuotantoa, olin vielä puoliunessa, Mutta MUCCun tarttuvat melodiat saivat minut vasta havahtumaan. Olishan mun tietokoneen kajarit voinut säätää kovemmallekin, mutta se olis varmaan kuulunut liikaa naapuriin saakka. No, eikun kauheella kiirellä kamat reppuun ja sitten suihkuun. Myöhästyin vajaat 5 min. japanin tunniltani.

Kotimatkalla kävin Kolmikulmalla S-ryhmän marketissa vähän ostoksilla. Kotiin palattuani latasin STIX Fonts -projektin kotisivua, koska siellä oli lupailtu, että tänään, n. 10 vuoden odotuksen jälkeen he rellaavat niiden fonttien ekan beta-version. Ensin sivu näytti entisenlaiselta mutta vähän ajan päästä reloadin jälkeen sieltä löytyikin tieto siitä, että ne fontit ovat nyt ladattavissa. Ihan kiva projekti, mutta sen lisenssissä saattaa olla vielä ihan pikkaisen korjattavaa, jotta ne fontit kelpais Debianin main-haaraan.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Fontit, Kaupoissakäynti, Japanin kieli