October 2007 Archives

2007-10-17 05:11:52

The first entry / Ensimmäinen entry

I installed NanoBlogger and this is its first entry.

Asensin NanoBloggerin ja tämä on sen ensimmäinen entry.


Posted by juhtolv | Permanent Link | Categories: Meta

2007-10-17 20:19:25

Kokeilen taas.

Vieläkö tämä toimii, vaikka siirsin blogin hakemistopuun?

Posted by juhtolv | Permanent Link | Categories: Meta

2007-10-24 05:33:55

WWW-sivujen siirtelyä

Maanantai-aamuna nukuin aamupäivällä muutaman tunnin torkut. Puolen päivän jälkeen lähdin fillarilla kaupungille. Ensin kävin työkkärissä tulostamassa mun CV:n ja työhakemuskirjeeni. Sitten menin Jyväskylän yliopiston kirjaamoon. Jätin sinne liitteineen päivineen työhakemukseni, jolla haen töihin Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan amanuenssin virkaan.

Siirryin Mattilanniemeen ja menin MaD-houseen. Koitin kirjautua sisään johonkin Windows-työasemaan. Se urputti, että tunnarini on vanhentunut, vaikka sen piti vanhentua vasta seuraavana keskiyönä. Menin urputtamaan siitä tietohallintokeskuksen neuvontaan, josta mut lähetettiin kakkoskerrokseen etsimään käsiini jompikumpi kahdesta AD:n tms. ylläpitäjästä. Toinen heistä löytyi sosiaalitiloista. Hän laittoi mulle vuorokauden lisää aikaa mun tunnarille.

Sammutin wildeast-koneessa irssin ja screenin ja jätin irkkaukseni kapsin koneissa pyörivien IRC-klienttien varaan. Niinpä sitten poltin rompulle backupit WWW-sivuistani, Linux-serverin kotihakemiston sisälmyksistä ja wildeast-koneen kotihakemistosta. Kävin MaA-aulan kioskissa antamassa pois Pörssi Ry.:n kopiokortin ja sain siitä panttia 2 euroa.

Kumma kyllä ei ollut yhtään haikea tai tyhjä olo, vaikka olinkin jättämässä taakseni tietokoneympäristöä, jonka varassa iso osa Internet-aktiviteeteista oli ollut niin sairaan monta vuotta. Pikemminkin mua jostain kumman syystä hymyilytti.

Sen verran päivä tuntu elämän taitekohdalta, että sitä teki mieli hiukan juhlistaa. Ostinpa sen vuoksi Ekolosta seitanista tehtyjä savustettuja viipaleita ja nakkeja. Kotimatkalla kövin Seppälän kaupunginosassa kerrankin katsomassa Sportia-urheilukauppaa ja Toys ’R’ Us -kauppaa. Yllättävän paljon jälkimmäisestä löytyikin jopa aivan aikuisille jotain tavaraa, esim. Reiner Knizian suunnittelemia lautapelejä ja aikuisen kokoisia naamiaisasuja.

Juhlistaakseni lisää tuota päivää ostin vielä R-Kioskilta Dr. Pepperiä ja EDiä ja sitten jatkoin matkaa kotiin. Illalla mä muutaman tunnin verran editoin WWW-sivujani.

Tiistaina päätin vihdoin tehdä itselleni profiilin LinkedIniin ja Facebookkiin. LinkedIniin minut oli kutsunut Sähköjäniksen pomo Julius Valve. Facebookkiin minut oli kutsunut jaffa. Varsinkin Facebookissa seikkaillessa kyllä vierähti tovi, kun pompin tuttujen ihmisten profiileista muihin tuttujen ihmisten profiileihin ja siinä matkan varrella käytin heihin ”pokea” tai kutsuin heitä ”ystävikseni” tai otin käyttöön jotain vastaantulleita sovelluksia. Tässä ne profiilini ovat:

Saa koittaa, jos mä vaikka suostuisin ”ystäväksi”.

Lopulta huomasin, että WWW-sivuni eivät enää suostuneet latautumaan vanhalta WWW-saitiltani. Siispä kirjauduin IKI:n weppisvuille ja laitoin WWW-sivujeni edelleenohjauksen osoittamaan kapsi.fi:ssä sijaitseville sivuilleni.

Lopulta jaksoin taas editoida WWW-sivuani. Kuten voitte sivujeni etusivulta nähdä, entisen sivun nimeltä ”Tekemiäni WWW-sivuja” sisälmykset ovat nyt etusivuun upotettuna. Paljon kamaa täytyy vielä muokata sellaisee muotoon, että sen tohtii laittaa uuteen WWW-sivujen hakemistopuuhun tarjolle. Etusivulle kyllä ilmestyy sitten aikanaan linkki kuhunkin sivukokonaisuuteen, joka on tullut tarjolle.

Viimeisenä muokkasin tämän WWW-päivkirjan etusivun uuteen uskoon ja niin, että siitä mennään sisään tähän NanoBLoggerilla toteutettuun uuteen WWW-päiväkirjaani. P.S: Muistakaa poimia etusivulta RSS-feedi itsellenne.

2007-10-24 16:21:12

Sisäänloganneena ilman tunnaria

Unixeissa ja unixmaisissa käyttiksissä on vähän hassua olla sisäänloganneena, jos tunnari on poistettu sisäänloggauksen jälkeen:

juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % ps xf
 PID TTY   STAT  TIME COMMAND
12148 ?    S   0:00 sshd: juhtolv@pts/309
12149 pts/309 Ss   0:00 \_ /bin/zsh -il -il
15694 pts/309 R+   0:00   \_ ps xf
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % ps -u juhtolv
ERROR: User name does not exist.
********* simple selection ********* ********* selection by list *********
-A all processes           -C by command name
-N negate selection          -G by real group ID (supports names)
-a all w/ tty except session leaders -U by real user ID (supports names)
-d all except session leaders     -g by session OR by effective group name
-e all processes           -p by process ID
T all processes on this terminal   -s processes in the sessions given
a all w/ tty, including other users -t by tty
g OBSOLETE -- DO NOT USE       -u by effective user ID (supports names)
r only running processes       U processes for specified users
x processes w/o controlling ttys   t by tty
*********** output format ********** *********** long options ***********
-o,o user-defined -f full      --Group --User --pid --cols --ppid
-j,j job control  s signal     --group --user --sid --rows --info
-O,O preloaded -o v virtual memory --cumulative --format --deselect
-l,l long     u user-oriented  --sort --tty --forest --version
-F  extra full  X registers    --heading --no-heading --context
          ********* misc options *********
-V,V show version   L list format codes f ASCII art forest
-m,m,-L,-T,H threads  S children in sum  -y change -l format
-M,Z security data   c true command name -c scheduling class
-w,w wide output    n numeric WCHAN,UID -H process hierarchy
zsh: 15695 exit 1   ps -u juhtolv
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % whoami
whoami: cannot find name for user ID 10933
zsh: 15697 exit 1   whoami
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % touch foo
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % ls -la foo
-rw------- 1 10933 opis 0 24. loka  16:09 foo
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % id -a
uid=10933 gid=120(opis) ryhmä=120(opis),1110(tengen),3023(nix)
juhtolv@jalava:/home1/136/juhtolv % 

No, niin… Loggaanpa lopulta ulos tuolta tietohallintokeskuksen koneista jalava ja halava, joissa on käyttiksenä Red Hat Enterprise Linux Server release 5 (Tikanga). Hyvästi! Kapsi kutsuu :-) . Siellon muuten Debian GNU/Linux sekä lakassa että xobissa.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Debian, Unix, Linux

2007-10-25 06:45:58

Lisää WWW-sivujen editointia ja Japanin kieltä päälle

Keskiviikkoaamuna lisäsin WWW-sivuilleni vielä yhteystietojen sivuni. Aikaisemman kaksikielisen sivun sijaan nyt on kaksi yksikielistä sivua. Oikeastaan se voiskin olla tästedes hyvä tahti, että kerran päivässä siirrään yhden WWW-sivun tai sivukokonaisuuden uuteen WWW-sivujen hakemistopuuhun.

Sitten oli taas illalla puoli kuudesta seitsemään japanin kielen tunti. Läksyt olivat lukematta ja myöhästyin sieltä ainakin 5 minuuttia, mutta muuten meni hyvin. Meille määrättiin kotiläksyksi mm. loput Hiraganat. Kotimatkalla kävin Kolmikulman S-kaupassa vähän ostoksilla.

Lisäilin tähän WWW-päiväkirjaan kategorioita tai tägejä. Hieman oli kyllä vaikea valkata niitä, mutta eiköhän tämä tästä.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: WWW‐sivut: Omat, Kaupoissakäynti, Japanin kieli

2007-10-26 04:35:48

MUCC

Kaikista J-Rock-bändeistä MUCC:usta on jäänyt kertomatta, että mitä mieltä siitä olen. Siis aivan mahtavaa! Tolla levyllä nimeltä Gokusai on kyllä niin uskomattoman tarttuvia melodioita, että vähän väliä milloin mikäkin biisi soi päässä. Saapa nähdä, alanko ajan mittaan diggailla Mukkusta yhtä paljon tai jopa enemmän kuin Dirpasta.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Musiikki, Japanin kulttuuri, J‐Rock

2007-10-26 06:58:56

Japanilaisia pissiksiä?

Näyttää siltä, että Japanista löytyy omat vastineensa Suomen pissiksille. Niillä on iso kasa erilaisia nimityksiä, jotka näyttävät riippuvan mm. rusketuksen määrästä ja meikkaustavoista. Näyttää siltä, että Gyaru on japanilaisen pissismuodin yläkäsite ja ainakin Kogal ja Ganguro ovat niiden alalajeja ja muunnelmia. Ei kyllä hajuakaan, kuuluuko noihin muoteihin kovinkin olennaisena osana myös suomalaisten pissisten tyylinen alkoholinkäyttö, tupakointi yms. teinix-sekoilu, mutta ainakin Kogal-tyylisiä tyttöjä syytetään materialismista. Mutta ainakin ulkoasu noissa muodeissa näyttää siis aika pissismäiseltä.

Tuolta löytyy aika paljon kuvia, mutta varokaa, ettette putoa tuoliltanne tai oksenna:

Gyaru Styles - GAL Styles

Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Japanin kulttuuri

2007-10-28 06:42:56

Ketjut putosivat. Lisää sivuja weppiin.

Perjantai-iltana lähdin tosi myöhään fillaroimaan kauppaan. Tuli vielä entistäkin kovempi kiire, kun menomatkalla, perkele, fillarin ketjut putosivat. Niitä piti sitten hetken aikaa rassailla paikoilleen. Kaupan etuovesta pääsi sisään singahtamalla sinne kun joku tuli ulos ja liikkeentunnistin avasi ovet vain ulos meneville. Ostin vain tosi vähän ruokaa.

Lauantaina kävin sitten kaupassa vähän ennen iltakuutta ja ostin enemmän ruokaa. Ostin myös fillariini uuden ketjun. Sieltä palattuani pesin kaksi koneellista pyykkiä.

Olen taas yhden WWW-sivun tai -sivukokonaisuuden laittanut weppiin, nimittäin mun runosivut. Mutta siellä olis vielä sellainen urakka, että pitäis laittaa se oikea dokumenttityyppi eli ”XHTML 1.0 Transitional” niihin sivuihin, joissa runot varsinaisesti sijaitsevat. Mun runosivuilla on muuten sairaan paljon symbolisia linkkejä. Oli siinä vähän hommaa, kun väkersin skriptin hoitamaan symlinkkien teon lakka-koneella, kun huomasin, etti lftp osaa netin yli kopsia symlinkkejä. Siinäkin oli vähän hommaa, kun päivittelin yhden skriptin, joka paketoi WWW-hakemistossa runojani kiljoonalla eri tavalla ja pakkausohjelmalla. Nyt kun LHA on myös vapaana implementaationa olemassa. käytin myös sitä.

En kyllä muista koska, mutta jokin aika sitten laitoin weppiin myös ne mun etuovikyltit, joilla karkoitetaan kerjääjiä, kaupustelijoita ja käännyttäjiä. Nyt siellon mukana myös puolankielinen teksti.

2007-10-29 03:05:34

Runosivut kunnossa!

Jaksoinpas laittaa ne mun runosivuni kuntoon niin, että niissä on se oikean HTML-DTD käytössä. Oli aika tylsää hommaa se.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Runous: kirjoittaminen, WWW‐sivut: Omat

2007-10-30 18:50:22

Tilasin polttavan romputtimen

Tänään aamulla tilasin Verkkokauppa.com:mista polttavan romputtimen, joka osaa lukea ja polttaa kaikkia mahdollisia romppuja ja DVD-levyjä. Mun pitää sitten noutaa se, yllättys llätys, R-Kioskilta. Tossa Verkkokauppa.com:min tiedot siitä:

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9860

Ja tossa valmistajan:

Samsung: Home > Products > DVD Writers > SH-S182D

Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Hardis

2007-10-31 23:24:16

Japanin kieltä ja uusi uljas matikkafontti.

Tänään aamusella tein japanin kielen läksyt. Siitä selvittyäni koitin nukkua tunnin torkut. Ei kyllä nukuttanut yhtään. Tällä kertaa käytin herätykseen mun tietokoneen Audacious-softaa silleen, että siinä oli ladattuna soittolistalla kaikki kirjaston CD-levyiltä rippaamani J-Rock/J-Pop-biisit. sitten laitoin komentoriville peräkanaa kaksi komentoa: Ensin oli sleep-komento, joka odotti säädetyn ajan tekemättä mitään. Sitten oli komento, joka käski Audaciousta sen ulkopuolelta käsin aloittaa soitto.

”Herättyäni” treenasin Hiragana-merkkejä, ensin ne, mitkä piti opetella jo viime tunnille ja sitten ne, jotka piti opetella tämänpäiväiselle tunnille. Sitten otin uudestaan torkut. Hyvin kyllä nukutti. Nukuin vähän pommiin, kun piti herätä: Kun soitto-ohjelma soitti Moi dix Moisin tuotantoa, olin vielä puoliunessa, Mutta MUCCun tarttuvat melodiat saivat minut vasta havahtumaan. Olishan mun tietokoneen kajarit voinut säätää kovemmallekin, mutta se olis varmaan kuulunut liikaa naapuriin saakka. No, eikun kauheella kiirellä kamat reppuun ja sitten suihkuun. Myöhästyin vajaat 5 min. japanin tunniltani.

Kotimatkalla kävin Kolmikulmalla S-ryhmän marketissa vähän ostoksilla. Kotiin palattuani latasin STIX Fonts -projektin kotisivua, koska siellä oli lupailtu, että tänään, n. 10 vuoden odotuksen jälkeen he rellaavat niiden fonttien ekan beta-version. Ensin sivu näytti entisenlaiselta mutta vähän ajan päästä reloadin jälkeen sieltä löytyikin tieto siitä, että ne fontit ovat nyt ladattavissa. Ihan kiva projekti, mutta sen lisenssissä saattaa olla vielä ihan pikkaisen korjattavaa, jotta ne fontit kelpais Debianin main-haaraan.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Fontit, Kaupoissakäynti, Japanin kieli