2007-12-30 21:10:04

Tän viikon puuhat

Mun vanhemmat viettivät tänäkin vuonna joulunsa Pärnussa. Mä annoin heille heidän viime käynnillään joululahjani ja nyt varmaan voin jo paljastaa, mitä ne lahjat olivat. Isälle annoin kirjan, jossa opetetaan sorvausta. Ei niin, ettei hän jo ennestään sitä osaisi, mutta tollainen kirja oli vaan tosi halvalla myynnissä kaupunginkirjaston aulassa. Vanhemmilleni yhteisesti annoin lahjaksi anime-DVD:n nimeltä ”Henkien kätkemä”. Sitten kummallekin erikseen annoin kaksi kynäpurkkia, joista toinen oli Palaset-merkkinen ja toinen oli Orthex-merkkinen. Ja kummallekin erikseen annoin myös ainakin pari Faber-Castellin Grip-malliston pyyhekumia, jonka voi laittaa lyijykynän päähän.

Jo vanhempieni ollessa täällä tuli avattua yks paketti, koska se ei ollut edes sidottu kiinni ja se paketti oli sellainen hieno kannellinen pahvilaatikko. Se oli Pirkko-tädiltä ja siellä oli kolme kappaletta Arabian Arctica-malliston 2,5 dl teekuppeja aluslautasineen.

Heti kun jouluaatto alkoi viime maanantaina, avasin vanhemmiltani saamani paketit. Ensin yhdessä paketissa oli Iittalan Hot Cool -malliston 4 dl laseja kaksi kappaletta. Niistä juon ainakin glögiä. Sitten toisessa paketissa oli yli 5 cm korkea pino erilaisia Iittalan Teema-sarjan lautasia. Kyllä nyt kelpaa! Nyt mulla on astioita, juomalaseja ja aterimia sellainen valikoima, että voin syödä kahden ihmisen kanssa neljän ruokalajin aterian niitä käyttäen.

Olen myös syönyt jouluruokia sen jälkeen kun vanhempani lähtivät, ainakin porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa ja kaksi kpl jotain vegaanista ”kinkkua”. Ja glögiä olen kitannut.

En jaksanut mennä minnekään aattoiltana, vaikka olinkin jotain sellaista suunnitellut. Mun unirytmi oli niin ”normaali”, että mua alkoi jo iltakahdeksan tienoilla nukuttaa, joten menin nukkumaan. Sama toistui sitten joulupäivänäkin.

Viime keskiviikkona eli Tapaninpäivänä täällä kävi Lare, joka oli kai joskus vuonna miekka ja kypärä IRC-kanavalla nimeltä #kimppasuihku ja joka nykyään on tuttu kanavalta #debian.fi. Hän toi mulle ilkosen ilmaiseksi kopiokoneen. Harmi vaan kun siinä on värikasetti tyhjänä, mutta kyllä kai se muuten on toimiva.

Muina päivinä en ole tehnyt mitään kovin ihmeellistä. Viimeinenkin porkkana- tai lanttulaatikko tuli syötyä pois päivä tai pari sitten.

Tänään kävin Prismassa ostamassa vähän ruokia. Kotimatkalla poikkesin Ärrällä ja muistin siellä ollessa kuulleeni Eläinoikeusfoorumilla Marianne-kaakaosta. Ostinpa sitten Marianne-karkkeja pussillisen. Kotiinpäästyäni kokeilin sitten tehdä sitä Marianne-kaakaota niistä karkeista ja soijamaidosta sauvasekoittimella. Oli se ihan hyvää. Tosin suklaan muruja piti lopuksi kaivaa pohjalta pitkällä lusikalla.

Nyt alkaa olla jo sellainen unirytmi, että saattaisin illalla jaksaa valvoa sen verran myöhään, että voisin mennä raflaan. Taidan siis mennä uuttavuotta viettämään jonnekin raflaan.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Ruoka, Astiat, juomalasit ja aterimet, Kaupoissakäynti