2008-03-30 22:46:04

Pääsiäisen jälkeiset tapahtumat

Tiistaina 25.3.2008 fillaroin töihin silleen, että mulla roikkui ohjaintangossa iso kassi, jossa mulla oli karttapallo. Oli vähän vaivalloista ajaa. kerkesin vain vähän aikaa tehdä mun tietokantahommaa. Vähän ajan päästä kävi ilmi, että levypalvelin vaihdetaan. No, mä tein sitten saapuneiden artikkeleiden liimailua kansioihin. Ruokatunnillani kävin yliopiston hisan laitoksella viemässä sinne sen mun karttaplloni. Kävin sen jälkeen syömässä Lozzissa.

Keskiviikkona 26.3.2008 oli aamulla aika hankalaa fillaroida töihin, kun oli niin kauhea lumipyry. Levypalvelin tuli kyllä takas, mutta tietokantasofta ei suostunut vielä tallentamaan tekemiäni muokkauksia. Ylläpito alkoi sitten sitä debugata. Kun liimailtavat artikkelit loppuivat, mä siirryin tekemään puuttuvien piirustuskopioiden kartoitusta. Töiden jälkeen kävin ensin Ekolossa ja sitten fillaroin Voionmaan koululle. Siinä matkanvarrella kaaduin. Japanin kielen tunnin jälkeen kotimatkalla alkoi tuntua jotain kummaa ja kun pysähdyin tarkistamaan tilanteen, huomasin, että mun farkut olivat haaroista hieman revenneet ilmeisesti juuri siinä em. kaatumisessani. Ja ne olivat juuri ne farkut, joiden saumoja olin jokin aika sitten korjauttanut.

Torstaina 27.3.2008 ei tietokantasofta vieläkään toiminut, joten jatkoin sitä puuttuvien piirustuskopioiden kartoitusta. Alkoi vähän tympiä se homma, mutta oli kieltämättä hauskaa, kun sai nähdä Seminaarinmäen kampusalueen ja siihen kuuluvien rakennusten piirustuksia. Jossain välissä soitin ATK-ylläpidolle ja siellä alettiin ratkoa sitä ongelmaa käyttäen sitä samaa käyttäjätunnusta, jolla mäkin sitä softaa käytin. Muutaman tunnin päästä sain kuulla, että vika oli korjattu. Töiden jälkeen kävin ainakin Jyväskylän Uudessa Kirjakaupassa ostoksilla sen kaupan loppuunmyynnissä. Ostin mm. vihviimeisen pullollisen Waterman Florida Blue -täytekynämustetta. Kotiinpäästyäni huomasin, että se Pendemoniumista tilaamani Noodler's Ink Polar Blue -täytekynämuste oli jo saapunut, mutta koska en ollut kotona postinkantajan käydessä, sitä ei voitu viedä perille ja mulle oli jätetty vain saapumisilmoituskortti. Kävin sitten postista noutamassa sen. Kotimatkalla kävin Prismassa palauttamassa kasan tyhiä pulloja ja ostin vähän ruokaa.

Perjantaina 28.3.2008 töissä palasin sitten takas mun päätehtäväni ääreen. Töitten jälkeen hengasin kaupungilla. Kävelykadulle tultuani huomasin taas Radiomixin, joka muuten äskettäin luovutti Galtsun J-Rock Jyväskylä -yhteisön ylläpito-oikeudet P44V0lle ja on itse tästedes vain valvoja. Ja sitten kohtasin siinä myös sieltä em. yhteisöstä tutun gayzoun. Olihan siinä paikalla myös muita sen yhteisön ihmisiä, mutten jaksanut udella heidän nimimerkkejään. Jälkeenpäin tosin voices kertoi olleensa siinä.

Kävin Subwayssa syömässä. Ja kävin vielä kerran Jyväskylän uuden kirjakaupan loppuunmyynnissä. Nyt sitten odottelen, että he löytäisivät täältä Jyväskylästä uudet liiketilat. Noihin tiloihiin siirtyy Huhtikuun alussa Ekolo, jossa myöskin on loppunmyynti ollut päällä. Kävin sitten vaikka missä kaupoissa katselemassa, mm. SOKOS-tavaratalossa, Airon Musiikissa ja kävelykadun Suomalaisessa kirjakaupassa. Sitten fillaroin kotiin.

Eilen eli lauantaina 29.4.2008 tein kahta sorttia ruokaa varastoon, nimittäin sekä penneä että keitettyä riisiä tulisen punaisen kastikkeen kanssa. Pesin yhden koneellisen pyykkiä. Yöllä lähdin tosi myöhään kaupungille; Menin ensin Vakiopaineeseen ja sieltä valomerkin jälkeen vielä Bar68:aan, josta sitten menin valomerkin jälkeen kotia kohti. Kotimatkalla kävin vielä Ahjo-grillillä syömässä.

Tänään olen pessyt jo kaksi koneellista pyykkiä ja kolmas koneellinen on jo loppusuoralla.

* * *

Tämä Noodler's Ink Polar Blue -täytekynämuste on tällaista: Se on melko saman sävyinen, kuin Noodler's Ink Luxury Blue, eli vähän vaalean sininen. Se ei siis ole sellainen kirkas sininen, joka aivan hyppää silmille siitä paperista vaan sillä on vähän sellainen ”vintage look”, joka on rauhallinen silmille. Toisin kuin Noodler's Ink Legal Bluessa, ainakaan sen sävy ei koskaan ole kallellaan turkoosiin tai vihreään päin. Tämä on toinen niistä Noodler's Inkin kahdesta pakkasenkestävästä täytekynämusteesta. Toinenhan on se Polar Black, jonka prototyypin testailuun minäkin osallistuin. Kumpikin on myös niinsanotusti ”bullet-proof”, eli niitä ei saa paperista irti millään rikkomatta sitä paperia, koska ne reagoivat selluloosakuitujen kanssa silleen, että takertuvat niihin tiukasti kiinni.

Koska paremmansävyistäkään pakkasenkestävää sinistä täytekynämustetta ei toistaiseksi ole olemassa, niin käytän tätä Polar Blueta eräässä täytekynässäni, jota pidän päällystakin rintataskussa. Tällä hetkellä sitä varten käytän Lamy Vista -mallista täytekynää, jossa on Extra Fine -kärki. Toi kynäni on siis ulkotiloissa käytettävä allekirjoituskynä eli sillä allekirjoittelen vetoomuksia, yms. juttuja ulkotiloissa. Polar Blackin prototyyppiä mulla on tällä hetkellä Pelikan Future Silver -täytekynässä, jossa on Medium -kärki ja joka sekin on mulla aina päällystakin rintataskussa. Sillä kirjoittelen muistiinpanoja ulkotiloissa liikkuessa. Joskus kirjoittelen noilla kahdella täytekynällä sisätiloissakin, jos en jaksa päällystakkiani edes sen vertaa avata, että saisin kauluspaiden rintataskusta täytekynän esiin. Noi täytekynät on valkattu tohon tehtäväänsä siinä toivossa, että ne pysyisivät tukevasti vaikka pakkasen kohmettamassa tai vaikkapa sateen kastelemassa kädessä. Kesän ajaksi saatan vaihtaa noihin kyniin sellaiset bulletproof-musteet, jotka eivät kestä pakkasta. Tosin olis kiva päästä käyttämään jo sitä lopullista Polar Blackkia eikä pelkkää prototyyppiä, joten enpä viitsi kesän aikana paljoo vältellä sen prototyypin käyttöä.

Tosta Noodler's Ink Polar Bluesta on tehty myös arvostelu, joka löytyy The Fountain Pen Networkista.