2007-12-07 03:49:48

Alkuviikon puuhat

Maanantaina tilasin Pendemonium kynäkaupasta Noodler's Ink Legal Lapis -täytekynämustetta kysyttyäni ensin neuvoa The Fountain Pen Networkissa. Se on sellainen väärennöksenkestävä sini-musta muste, jota Pendemonium myy yksinoikeudella. Sitä olis tarkoitus laittaa siihen mun sini-mustaan Waterman Philéas -täytekynään, jonka ostin jokin aika sitten. Tilasin samalla myös konvertterin, joka sopii Sheaffer-merkkisiin täytekyniin.

Maanantai-iltapäivänä se perustamani IRC-gallerian yhteisö tuli viikon ikäseksi, joten tein tilannearvion: Meitä oli siinä yhteisössä silä hetkellä 4. Pudotin ikärajan kahteenkymmeneen.

Maanantai-iltana menin iltakuden tienoilla ruoka-ostoksille, mutta poikkeuksellisesti meninkin tällä kertaa Seppälän K-Citymarkettiin. Ostin sieltä ruokien lisäksi myös Nitor Back to Black -kangasväriä, jolla saa pesukonetta käyttäen palautettua mustan vaatteen haalistuneen värin takaisin mustaksi. Kotiin palattuani tein tosi tulista pastakastiketta ison kattilallisen. Keitin myös makarooneja ja sen kanssa sekoitettuna laitoin pastakastikkeet pakastusrasioihin. Jonkin ajan päästä siirsin ne jääkaappiin jäähtymään. Tiistaina siirsin jääkaapista ne pakastusrasiat pakastimen puolelle.

Keskiviikkona menin aika myöhässä vuoden viimeisella japanin kielen tunnilleni. Kurssi jatkuu sitten ensi vuoden puolella. Tunnin jälkeen kävin SOKOS-tavaratalossa. Siellä on Teema-sarjan tietynväriset astiat 20% alennuksessa S-etukortin omistajille. Mä ostin siitä sarjasta yhden valkoisen 15 cm lautasen. Mulla on niitä ennestään kaksi, mutta ne ovat käytännöllisesti katsoen koko ajan varattuna, koska niiden päällä on kiva pitää sulamassa olevaa pakastusrasiaa. Ostin myös vielä yhden joululahjan vanhemmilleni ja itselleni pari lyijykynään. Olisin ostanut myös pariston mun henkilövaakaan, mutta nepä olivatkin jo loppu. Kotimatkalla kävin sitten Seppälä Prismassa ostamassa niitä paristoja vaakaani. Lisäksi ostin vähän herkkuja. Kotiin mennessä kävin tsekkaamasa FilmTownin anime-tarjontaa. Jätin sinne myös CV:ni.

Torstaina otin vihdoin käyttöön sen ostamani kangasvärin. Laitoin sen värin pusseineen päivineen pesukoneeseen mun ensimmäisten mustien farkkujeni kanssa ja laitoin koneen pyörimään. Ne farkut on ostettu jo vuonna 1992 päivä pari ylioppilaskirjoitusteni jälkeen ja ne menivät aika pian harmaiksi ilmeisesti siksi, koska niihin aikoihin äitini ei tainnut tajuta höykäsen pöläystäkään siitä, mitä kaikkea vaatetta milläkin pesuaineella on järkevää pestä; ilmiselvästi niitä on pesty monta kertaa pesuaineella, jossa on valkaisuainetta mukana. Värjäys onnistui ihan hyvin, mutta pesukoneeni poistoletku menee vessanpönttöön ja se likainen vesi värjäsi pöntön sisäpuolta sinertävän mustaksi. Siinä tuli vähän paniikki, kun pelkällä huuhtelulla ne eivät lähteneet. Suihkuttelin sinne vaikka mitä pesuaineita vuorollaan ja huuhdoin ne pois sen jälkeen kun se oli saanut aikansa vaikuttaa. Pesin ne farkut, koska ohjeen mukaan niin piti tehdä. Sitten pesin vielä koneellisen mustaa pyykkiä.

Siirsin taas aiemmilta WWW-sivuilta tuttua matskua uusille muokattuani sitä ensin. Tällä kertaa vuorossa oli WWW-käyntikorttini. Aiemmat WWW-käyntikorttini ovat nyt lähes entisenlaisia, mutta OpenOffice.org:in aiemman formaatin sijaan ne ovat nyt OpenDocument-formaatissa. Lisäksi tein yhden uuden WWW-käyntikortin. Siinä on nimeni ja kotisivuni URL:in lisäksi mun nimi kirjoitettuna katakana-merkeillä. Kutsun sitä nimellä ”WWW-käyntikorttieni Japani-friikki-versio”. Kas tässä:

http://iki.fi/juhtolv/www-card/

Tästä lehtijutusta oli muuten paljon apua:

Linux Journal: Creating business cards with OpenOffice.org Writer (October 18th, 2007 by Bruce Byfield)

Jossain välissä hoksasin koittaa vessanpöntön sisäpuolen jynssäystä vessaharjalla. Siinä vaiheessa siellä oli vaikuttamassa pyykinhuuhteluaine, joka oikeasti on 100% sitruunahappoa. Johan irtosi! En tiedä, mikä käyttämistäni pesuaineista auttoi, mutta vähintäänkin sen em. kangasvärin jättämiä tahroja täytyy harjata jollain, jotta se irtoaisi.