2007-12-03 04:47:12

Ambienttia, ruokaa ja Perikato

Perjantaina mulle tuli taas Itellan rekrytointijärjestelmästä vastaus: En päässyt siihen kolmanteenkaan tehtävään, johon olin hakenut.

Perjantaina iltapäivällä katsoin vihdoin sen leffan nimeltä Perikato. Siis se on aivan mahtava! Se on toisaalta taiteellisesti laadukas ja toisaalta historiallisen tarkka. Hitlerin viimeiset päivät ja muutama päivä sen jälkeen on siinä kyllä kuvattu erittäin tarkasti.

Perjantai-iltana lähdin Ilokiveen, jossa oli jo menossa Hear-yhdistyksen järkkäämät bileet. Tällä kertaa vallitseva musagenre oli ambient. Mä saavuin sinne joskus iltakymmenen jälkeen. Tuttuja paikalla oli ainaskin Hazer, anune, Johan Wahlström, Firelite, Isisi, JKole, Pipulix ja Jaakko Vanhala.

Ekana näin Jukka Ruohomäen keikan. Se oli ihan kiva. Sitä elävöitettiin kankaalle heijastetulla videolla. Sitten oli vuorossa ”no Xivic”. Se on sellainen yhden miehen bändi, jonka ainut jäsen tekee musaa myös nimellä Kehoruoska. Keikan loppupuolella hän myös huuteli mikkiin Kehoruoskan musasta tutulla tavalla. Ihan kivaa. Sitten esiintyi se em. Jaakko Vanhala nimellä zoät aon. Se oli edellistä äänekkäämpää ambienttia, mutta hyvin sekin toimi. Illan viimeisenä esiintyjänä oli Latvamäki ja Haapamäki feat. Levon Zoltar. Siinä oli edellisiin bändeihin verrattuna siitä erikoinen kokoonpano, koska pelkkien koneiden lisäksi soitinarsenaaliin kuului myös levysoitin ja muistaakseni myös sähkökitara. Sitä bändiä en kerennyt seurata niin tarkkaan kuin muita, koska ramppasin välillä yläkerrassa. Joskus valomerkin jälkeen fillaroin kotia kohti. Kotimatkalla soitatin trubaduuri Gerry Rosilla hänen tulkintansa Nine Inch Nailsin Hurt-biisistä ja kävin Ahjo-grillillä syömässä ranskalaiset.

Lauantaina tein aika paljon ruokaa. Tällä kertaa tein taas makaroonilaatikkoa, josta osan söin ja loput laitoin pakastimeen. Tällä kertaa ekan kerran kämmäsin Teema-sarjan uunivuoan kanssa sen verran, että se hieman kuohui yli. Onneksi oli 26 cm KoKo-malliston lautanen siinä alapuolella ottamassa vastaan ylikuohuneet nesteet. Valitettavasti tulin hajottaneeksi sen lautasen lopuksi: Laitoin sen tiskialtaaseen ja valutin siihen hanasta vettä päälle. Se lautanen hajosi itsekseen kolmeen kappaleeseen niin että rutina kävi.

Lauantaina vaihdoin siguani:

Juhapekka "naula" Tolvanen * http colon slash slash iki dot fi slash juhtolv
"eiga wo miyou kimi no yakusoku dohri te wo tsunai de. yoru ni wa owakare
desu ringo to ichigo ga kusaru mae ni. yume wa hirogaru kimi no yakusoku
dohri kisu wo shi nagara."                                       Dir en grey

Sitten otin mun vanhoista weppisivuistani ns. quote-sivun. Konvertoin sen UTF-8-merkistöön recode:lla ja korjasin sen Tidy-softalla validiksi XHTML:ksi ja lopuksi viimeistelin sen tekstieditorilla. Se viimeistely oli aika pitkäveteistä ja kuivaa hommaa, kun piti joka ikiseen sitaattiin laittaa oikeat Unicoden mukaiset lainausmerkit ja aina sen mukaan, millä kielellä kukin sitaatti oli. Lisäksi korjasin heittomerkkejä ja ajatusviivoja. En ole yhtään varma, millaisia lainausmerkkejä tulisi käyttää roomajilla kirjoitetussa japanin kielisessä tekstissä.

Sunnuntaina lisäsin sille quote-sivulleni <blockquote>-tagit ja lisäksi muuten vaan korjailin sitä. Tässä se quote-sivu tai oikeammin sitaattisivu on:

http://iki.fi/juhtolv/quote.html

Illalla tein kulhollisen salaatin kastiketta ja laitoin ne kaikki pakastimeen. Muutama tunti sitten katsoin sen Perikato-leffan extra-DVD:n. Oli siinä kyllä ihan kivasti mielenkiintoista lisämatskua.


Posted by Juhapekka Tolvanen | Permanent Link | Categories: Konsertti, Näytelty elokuva, Ruoka, Tietokirjat, Työnhaku, WWW‐sivut: Omat